Labs² erhåller tilläggsbeställning på BRIKKS av ViaEuropa.
Pressmeddelande
Måndag, 27 Augusti 2012

Labs² erhåller en tilläggsbeställning på det egenutvecklade affärsstödsystemet BRIKKS från ViaEuropa. Avtalet är initialt på fem år.

”ViaEuropa har erhållit uppdraget att agera kommunikationsoperatör samt leda utbyggnaden av fibernät åt RACSA (Radiográfica Costarricense, S.A.) i Costa Rica. Detta är ett genombrott för både ”öppet nät” samt ”gigabit till hemmet”. Dessa två koncept som ViaEuropa var först med i världen (öppet nät / KO 1999 i Stockholm / & gigabit till hemmet 2004 nov i Lund) har framför allt fått fäste i Skandinavien & Schweiz men succesivt väckt ett allt större intresse runt om i världen.

När nu ViaEuropa skall leverera ett komplett ”Open Giga” projekt utanför Europa så är det ett gott betyg för den kommunikationsoperatörstjänst som ViaEuropa erbjuder baserat på BRIKKS. Projektet i Costa Rica är nationellt och relativt omfattande (exakt utbyggnadstakt kommer att styras av den lokala efterfrågan). Nätet som byggs upp är avancerade Fiber/LAN anslutningar som alla har teknisk kapacitet att leverera minst en gigabit (1000/1000 Mbps). Lösningen är baserad på den design som har utformats i Lund (Proof of Concept Gigabit in Lund, PoC/GiL) av Labs², ViaEuropa och Cisco Systems. Det nya nätet i Costa Rica kommer att erbjuda möjligheten för nya tjänster samt väsentligt bättre prisprestanda på traditionella 3P+ tjänster än idag.

Införsäljningen av projektet har varit omfattande och tagit ungefär fem år. Eftersom Labs², ViaEuropa och Cisco arbetar gemensamt med ett antal andra liknande införsäljningar så kan ett välgenomfört projekt i Costa Rica bli en viktig referens inte bara för Labs² utan även för den framtida utvecklingen av öppet nät.”, säger Jonas Birgersson, VD på Labs².

http://www.elfinancierocr.com/tecnologia/Racsa-alcanza-acuerdo-Via-Europa_0_140985946.html

http://www.nacion.com/2012-08-24/ElPais/Firma-sueca-da-respiro-a-Racsa-con-nueva-red.aspx


Dagens beställning är en affär som syftades på i nedan pressmeddelande:

http://www.labs2.com/press/387061-labss-deltar-i-ett-konsortium-som-laemnat-anbud-avseende-utbyggnad-och-drift-av-ett-omfattande-internationellt-bredbandsfttx-projekt-

 

Nyhetsbrev

Är du intresserad av att få löpande information om vad som händer på Labs2 så prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Skicka ett e-post till adressen nyheter@labs2.com med texten "subscribe" i rubriken.

Vill du avsluta din prenumeration skicka ett e-post till nyheter@labs2.com med texten "unsubscribe" i rubriken.